Redbull hangár

Redbull hangár

2014. május 22., csütörtök

Hangulatjelentés a börgöndi repülő majálisról


Szöveg, fotók, videók: Gabriella


Az egyesület nagy tapasztalattal bíró ejtőernyőseinek mindig vidám csapata

Ez a május kicsit esősre sikeredett, de nem tudta megakadályozni az idei börgöndi repülő majális megrendezését múlt vasárnap. A szervezők nagyon készültek, mert az itt működő Albatrosz Repülő Egyesület alapításának 25. évfordulóját ünnepelte. A repteret egyébként nem könnyű megtalálni, jó hosszú mellékút visz oda Székesfehérvárról és táblákkal nem nagyon jelzik. Útitársaim már jártak itt, de többször is elbizonytalanodtak, hogy jó irányba jövünk-e. Azért nem esetünk kétségbe, mert egy másik autóval sietve megelőzött minket, így hát feltételeztük, hogy jófelé jövünk és ő is a majálisra igyekszik ilyen sebbel-lobbal. A kapun behajtva az egykori laktanya eléggé romos épületei között autóztunk (20 éve hagyta el a területet a sereg) és közben az járt a fejemben, hogy itt olcsón le lehetne forgatni a Z világháború című zombi film második részét. A fák közül kibukkanva viszont egy nagyon gondozott sportrepülőtér tárult a szemünk elé, két modern hangárral.

Az egész nap kitartóan szemerkélő eső ellenére sokan eljöttek, hogy megtekintsék a változatos programot, amelyek keretében az egyesület összes szakosztálya képviseltette magát és még Veres Zoltán is tiszteletét tette egy a tőle megszokott magas színvonalú légi bemutatóval. Sőt egy Kamov permetezőhelikopter is nyomott egy hosszú demót, amiről lejjebb találtok videót. Sőt, azt is sikerült megörökítenem, amikor majdnem a nyakamba esett egy ejtőernyős :-)

Szóval volt mit fotózni, filmezni! Én nagyon jól éreztem magam, ez úton is köszönöm a meghívást Pula Józsefnek, az ejtőernyős szakosztály szakmai vezetőjének. Aki lemaradt erről a programról ne bánkódjon, szeptember 14-én repülőnap is lesz Börgöndön. Ennek programját egész biztosan megtaláljátok majd az Albatrosz Egyesület honlapján: www.albatroszre.hu

Motoros siklóernyősök bemutatójaA szerkezet közelrőlVeres Zoltán és gépe - a produkciót esélyem sem volt fotózni/videózni, annyira gyors volt :-)

 
Szóló ejtőernyős ugrásokAmikor a fenti fotón látható Mészárovics György (aki a világon a kilencedik legtöbb ugrással rendelkező ejtőernyős!) majdnem a fejemen landolt, annyira elmélyülten videóztam őt. Vicces felvétel lett:
Tandem ugrások - egymást váltották az utasok egész nap (akik még földet érés után is vigyorogtak)
A légijármű park 


A hangárban
Vitorlázógép szimulátor

Girokopter
MiG


Helikopterek


1. Alouette
2. Kamov


És egy ritka felvétel: permetező helikopter légi bemutatózik. Gyerekkoromat idézi, amikor a házunk melletti szántóföldön repkedett egy néha és pilótája csinált egy-két flikk-flakkot, meg szinte a kéményt súróló alacsony áthúzást, amikor észrevette, hogy a kerítés mellől bámuljuk az öcsémmel.