Redbull hangár

Redbull hangár

2013. január 15., kedd

A Dreamliner Budapesten

Szöveg: Gabriella, fotók: Dudás Nándor Emil

Emiltől kaptam szuper képeket a Boeing 787 Dreamliner első magyarországi látogatásáról. Eredetileg péntekre várták, de aznap hiába fagyoskodott a többi spotterrel a Liszt Ferenc repülőtéren. Történt ugyanis, hogy a LOT légitársaság tulajdonában lévő gép megkezdte ugyan a gurulást a varsói reptér betonján, de az utolsó checknél valami hibát észleltek a pilóták, így nem szállt fel aznap. Ez sajnos nem ritka mostanság ennél a típusnál, az elmúlt két hétben négy komolyabb eset is történt és az amerikai közlekedési minisztérium már elrendelte a forgalomban lévő gépek ellenőrzését, sőt még a terveit is felülvizsgálják.
Na de a lényeg, hogy szombaton végül megérkezett a csodagép és az airportal.hu szervezésének köszönhetően a Budapest Airport lehetővé tette egy csapat spotter számára, hogy közelről fotózhassa végig az érkezését, sőt, még az utasteret is megtekinthették. Így aztán igen elégedetten távoztak a helyszínről. Alább láthattok némi ízelítőt a termésből, a többi képet Emil blogján nézhetitek meg: http://emylius.blogspot.hu/

Update: Egy újabb, kényszerleszálláshoz vezető technikai hiba miatt, a Dreamlinerek bizonytalan ideig a földön maradnak Japánban, Indiában, Chilében és az USÁ-ban.