Redbull hangár

Redbull hangár

2011. március 1., kedd

A kecskeméti Európa legjobb repülőnapja

A címben szereplő állítást én már régóta hangoztatom (OK, kicsit elfogult vagyok), ám most a szakmai zsűri is alátámasztotta véleményemet.
Ugyanis az Európai Repülőnapok Tanácsa (European Airshow Council), a tavalyi Kecskemét Airshow-t ítélte az év legjobb európai repülőnapjának, február végén Brüsszelben megtartott ezévi gyűlésén. Ez azért is nagy szó, mert hazai katonai repülős fiesztánk mellett közel 100 hasonló témájú eseményt rendeznek Európa-szerte és számos közülük több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. A Paul Bowen nevét viselő trófeát Vida Károly nyugállományú őrnagy a HM munkatársa és Fekete Róbert nyugállományű őrnagy vette át a szervezők nevében. Robi kommunikációs tisztként jópár éve a szervezés és helyszíni koordináció központi alakja.
Néhány éve civil önkénteskét belülről láthattam hogyan is működik egy ilyen gépezet, amikor elérkezik a jeles dátum, és meg kell mondjam, minden beosztott embernek oroszlánrésze van abban, hogy a Kecskemét Airshow-nak egyre nagyobb a híre. A bázisparancsnoktól a szemétszedőkig mindenki szinte megállás nélkül teszi a dolgát és ami az igazán szép: fülig érő mosollyal az arcán. Az esemény összes résztvevője tényleg nagyon élvezi, hogy ott lehet, legyen az szervező, bemutató pilóta vagy néző - és ez nem üres PR duma! Szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen magas szintű rendezvény sikeredik minden évben, és hogy a kilátogatók száma alkalmanként 100.000 körül mozog.
Terveink szerint Robi hamarosan majd arról is mesél nekünk, hogyan zajlik a szervezés a repülőnapot megelőző hónapokban és egész biztosan sok érdekes sztorija lesz. Amúgy tudomásom szerint ő már áprilisban sem sokat alszik emiatt :-)
Addig is ez úton szeretnénk gratulálni a 2010-es Kecskeméti Repülőnap szervezésében, lebonyolításában közreműködő összes embernek és további temérdek energiát kívánunk nekik, hogy még sok ilyen szuper repülőnapban lehessen része a nagyérdeműnek. Mi a szakmai mellett a közönségdíjat is odaítélnénk nekik.

A következőn (sajna csak jövőre lesz) ismét ott leszünk. Gyertek ti is, a felejthetetlen élmény garantált!

Kedvcsinálónak nézzétek meg 2010-es Kecskeméti Repülőnapról készített fotóinkat itt: